Ga naar hoofdinhoud

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel met 06-53157466 en wij zullen uw vragen beantwoorden.

Hoeveel kan ik lenen als ZZP’er / ondernemer?

Dat is een moeilijke vraag en afhankelijk van meerdere factoren zoals: hoe lang bent u al ondernemer? Wat zijn uw resultaten? Wat is de verhouding tussen uw bezittingen en schulden in uw onderneming? Daarnaast zijn rentestand en eventuele financiële verplichtingen belangrijke factoren bij de deze vraag.

Kan ik als startende ondernemer een hypotheek krijgen?

Er zijn al mogelijkheden vanaf 1 jaar zelfstandig ondernemerschap. Benieuwd? Laat ons uw mogelijkheden onderzoeken.

Kan ik als ZZP’er een hypotheek krijgen?

Tegenwoordig kiezen al meer mensen voor het bestaan als ZZP’er. Dit hebben de geldverstrekkers ook gezien en hebben mede hierdoor de mogelijkheden voor u vergroot. Wilt uw inzicht in uw mogelijkheden? Vul het contactformulier in.

Ik wil mijn bedrijfspand financieren, wat zijn mijn mogelijkheden?

Er zijn mogelijkheden dat is het belangrijkste. De spelregels bij een dergelijke financiering zijn anders dan bij woonhuishypotheken. Er wordt bijvoorbeeld meer nadruk gelegd op de cashflow binnen uw onderneming. Ook is de balanspositie van uw onderneming een belangrijke factor. Wij hebben hier veel ervaring in en zetten uw mogelijkheden graag voor u op een rij!

Ik ben nog geen drie jaar zelfstandig kan ik een hypotheek krijgen?

Er zijn tegenwoordig al mogelijkheden vanaf 1 jaar zelfstandigheid. Is een arbeidsongeschiktheidsfinanciering verplicht bij het afsluiten van een hypotheek? Het is niet vaak een keiharde eis maar het kan natuurlijk wel heel verstandig zijn om u hierover te laten adviseren, helemaal bij het aangaan van een hypotheek.

Ik heb geen vast contract kan ik een hypotheek krijgen?

Ja dat kan. De meeste maatschappijen kijken dan naar de gemiddelde inkomsten van de laatste drie jaar. Mocht het laatste jaar lager liggen dan het gemiddelde dan wordt het inkomen van dit laatste jaar gehanteerd voor de berekening van uw maximale hypotheek.

Ik ontvang alimentatie wordt dit meegeteld bij het berekenen van de maximale hypotheek?

Ja. Het inkomen kan worden meegenomen voor de duur waarop dit is vastgesteld. Het moet hierbij wel gaan om partneralimentatie en niet om kinderalimentatie.  Ik heb een studieschuld heeft dit invloed op de hoogte van mijn hypotheek?

Ik heb een studieschuld heeft dit invloed op de hoogte van mijn hypotheek?

Het een studiefinanciering betreft; in dat geval mag rekening worden gehouden met 0,75% op maandbasis van het oorspronkelijke leningbedrag dan wel 0,45% van het oorspronkelijke leningbedrag indien het een lening betreft conform de Wet studievoorschot. Indien uit correspondentie van DUO blijkt dat sprake is van een extra aflossing op het leningbedrag en op basis daarvan een nieuwe maandannuïteit is overeengekomen, mag worden uitgegaan van 0,75% respectievelijk 0,45% van de oorspronkelijke hoofdsomminus de extra aflossing;

Ik ga over enkele jaren met pensioen, hoe zit dat bij het aanvragen van een hypotheek?

Indien u binnen 10 jaar de van toepassing zijnde AOW-leeftijd bereikt, wordt bij de berekening van het toetsinkomen rekening gehouden met de verwachte inkomensvermindering als gevolg van pensioen en/of AOW bij het bereiken van de AOW-leeftijd.

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u een vraag over een van mijn diensten? Of wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via telefoonnummer 085-1301451 of maak gelijk terugbelverzoek aan via onderstaande knop!

Back To Top
Zoeken